שאלה: מה היתרונות של גוגל סייטס?

תאריך פרסום: Jan 15, 2014 7:28:12 AM

או, פשוט, למה כדאי לעבור לגוגל סייטס?

לאורך השנים התנסיתי בכמה וכמה מערכות לבניית אתרים אך לכל אחת היו היתרונות והחסרונות שלה. למעשה עד שגיליתי את גוגל סייטס חשבתי שאני צריך להרכין את הראש ולקבל בהכנעה את המגבלות של המערכות השונות.

אמנם גם גוגל סייטס לא מושלמת אך אני עוקב אחר המערכת של גוגל סייטס כבר כמה שנים ומנסיוני אני יודע שהיא מספקת אלטרנטיבה מצויינת, זולה מאוד, חינמית ברוב המקרים, גמישה ובעיקר נוחה לתפעול על פני מערכות אחרות לניהול אתרי אינטרנט.

הנה רשימה של שאלות נפוצות שיסייעו לכם להחליט האם גוגל אתרים היא המערכת הטובה עבורכם:

באופן כללי, איך הביצועים של גוגל סייטס בהשוואה למערכת אחרות?

האם ניתן להשתמש ב-CSS בגוגל סייטס?

באופן כללי גוגל סייטס לא מאפשר עיצוב והגדרת כללי עיצוב באמצעות CSS אך עדיין ניתן לערוך את הקוד בדף כך שניתן להוסיף CSS לקטעים מסויימים בו. דבר זה טוב בעיקר למשתמשים לא מנוסים שעלולים "לדפוק" את העיצוב כולו אם יעשו שגיאה ב-CSS.

האם גוגל סייטס הוא מערכת CMS?

לאמיתו של דבר לא. אבל יש לו תכונות "כמו של CMS" במיוחד אם משתמשים בתבניות הדפים "רשימה" או "ספריית קבצים" או שימוש ב-Docs כדי לערוך את תכני הדפים. העובדה שהמערכת היא לא CMS'ית היא בעצם די שימושית. הנה הסיבה:

רוב האתרים שאנו יוצרים בגוגל סייטס הם אתרים תדמיתיים או אינטראנטים והם פשוטים למדי מבחינת היכולות שלהם. אם מישהו ירצה להקים אתר למסחר אלקטרוני, מורכב יותר, כדאי שיחפש אלטרנטיבה אחרת. רוב האתרים שאנו בונים מיועדים בסופו של דבר לעבור אל ידי הלקוח ושם הוא יכול לערוך או לשנות תוכן בקלות רבה וזה בעצם היתרון הגדול שיש למערכת זו על פני מערכות אחרות.

לגוגל יש אתרים שבהם מה שאתה רואה זה מה שאתה מקבל. ללא התחכמויות. מצב העריכה מאפשר לערוך כל דף באופן ישיר וכבר תוך כדי עבודה לדעת איך הוא יראה לאחר מכן, אבל תכונות כמו החלפה של מילה מסויימת במילה אחרת באופן גורף בכל האתר אינן אפשריות.

האם ניתן לעצב אתר יפהפה בגוגל סייטס?

למעשה זו החוליה החלשה של גוגל סייטס. אמנם המערכת מציעה כמה עשרות תבניות עיצוב אבל המכנה המשותף לכולם הוא שהן פשוטות למדי ולא יפות בלשון המעטה. אף על פי כן, אפשר להתחיל עיצוב לאתר מתבנית ריקה, לשלוט על כמעט כל מאפיין באתר ולהגיע לרמות גבוהות של עיצוב במיוחד אחרי העדכון האחרון שגוגל ביצעו לממשק העיצוב של האתר. דוגמאות לאתרי גוגל סייטס מעוצבים ניתן לראות כאן.

האם לא לכל דבר משתמשים בגוגל סייטס ב-iframe?

למי שלא יודע, iframe הוא בעצם עמוד אינטרנט בתוך עמוד אינטרנט (להסבר מקיף לחצו כאן). בדרך זו מהיר וקל להכניס תוכן אחר לתוך האתר שלכם. למעשה זו הדרך המומלצת להכניס תכנים חיצוניים כמו סרטוני יוטיוב לאתר שלכם.

גוגל סייטס משתשמת ב- iframe עבור כל ה"גאדג'טים" שניתן להתקין באתר. בהרבה מקרים התוכן לא מוצג כמו שצריך (בעיקר בניידים וטאבלטים) אבל עם הגדרות נכונות ועבודה לא מאוד מרובה ניתן לדאוג שהתוכן יוצג כמו שצריך.

האם גוגל סייטס מותאם לניידים?

כן ולא. ישנם הגדרות שניתן להחיל על האתר כך שיהיה מעוצב רספונסיבית חלקית. כלומר שיותאם באופן אוטומטי לכל מסך כולל טבלטים וניידים. על מנת ליצור עיצוב רספונסיבי מלא נדרשת גישה לכל ה-CSS של האתר וכרגע גוגל אינה מאפשרת זאת. לכן, כשאנו בונים אתר בגוגל סייטס אנו מגדירים שהוא יוצג באופן דומה בכל המכשירים. גם על הטלפון הנייד הוא יראה כמו על המחשב וברוב המקרים הדברים עובדים כך מצויין.

לגבי עריכת האתר, ניתן לעשות זאת בקלות, ממש כמו במחשב כמעט מכל דפדפן גם במכשירים ניידים.

האם ניתן לבנות כל אתר עם גוגל סייטס?

לא מוחלט. אם יש לכם את אחת מהדרישות להלן אולי כדאי שתשקלו מערכת אחרת לבניית האתר שלכם.

יש מספר פרוייקטים להם גוגל סייטס הוא הפיתרון הטוב ביותר שקיים היום.

אתר תדמיתי לעסקים קטנים. אם יש לכם עסק קטן שזקוק לאתר אינטרנט תדמיתי ואפשרות קלה ופשוטה לעריכה שוטפת שלו, גוגל סייטס זה פתרון מעולה עבורכם. ניתן לבנות עגלת קניות של PAYPAL, להוסיף מפות של גוגל, כפתורי טוויטר, פייסבוק וגוגל-פלוס, טפסי יצירת קשר, שאלות נפוצות ועוד. זה לחלוטין לא יקר ואם רוצים להשקיע בעיצוב האתר באופן מקצועי זה עולה הרבה פחות מעיצוב של אתר וורדפרס לדוגמה.

דפי נחיתה ומיקרו-אתרים. גוגל סייטס פשוט מצויין לאתרים של עמוד אחד או שניים בגלל שהוא ממש נוח ומהיר להגדרה ופרסום ברשת. בנוסף, מכירה של מוצר אחד נניח באמצעות דף נחיתה הופכת להיות ממש פשוטה, יוצרים את העמוד, לינק לתשלום בפייפאל וזהו למעשה.

אתרים אישיים ובלוגים. אתרים אישיים כגון בלוגים יסתדרו מצויין עם בגוגל סייטס. אמנם אין בכל עמוד RSS אבל ניתן לדאוג לרכיב כזה בעמוד ספציפי וכך גולשים יוכלו לקבל התראות על פוסטים חדשים. ניתן גם ליצור איזורים פרטיים לחברים או לשותפי עריכה באתר.

מעצבי ובוני אתרים. רוב חברות בניית האתרים לא מסתכלות אפילו על פרוייקט אלא אם כן הוא מתוקצב ב-10,000 ₪ ומעלה.הסיבה לכך היא הטכנולוגיות הקיימות כמו דרופל, ג'ומלה, וורדפרס ועוד. החברה צריכה לשכור מתכנתים, מעצבים, שרתים ומנהלי פרוייקטים. וכל זה עולה כסף. לא מעט.

עם גוגל סייטס, בונה אתרים מקצועי יכול לרכז הכל תחת קורת גג אחת, לא לשלם על אחסון ולשמור על מחירים של כמה אלפי שקלים בודדים.

האם גוגל סייטס באמת חינמי? חשבתי שחשבון גוגל אפס כבר לא ניתן חינם...

בדצמבר 2012 גוגל הכריזה שחשבונות גוגל אפס לא ימשיכו להיות חינמיים. עד אז יכולתם לקבל חשבון גוגל אפס ל-עד 10 משתמשים ללא עלות. חשבון כזה אפשר לפתוח אתר חינמי תחת גוגל אפס עם יתרונות עצומים כמו שטח אחסון ענק ועוד. החל מאז, מי שרוצה חשבון גוגל אפס צריך לרכוש רשיון שימוש לפחות למשתמש אחד בעלות של דולרים בודדים בחודש.

למשתמשים רגילים (כלומר, לכל אדם שמחזיק חשבוןGMAIL פעיל) יש אפשרות לפתוח אתר בגוגל סייטס ללא עלות אך הוא מוגבל מבחינת הביצועים. לדוגמה, שטח האחסון שלו לא יכול לעלות על 100 מ"ב. לפירוט ההבדלים בין האתרים השונים לחצו כאן.

האם ניתן לקדם אתר גוגל סייטס בטכניקות SEO?

כמובן. אך לצד יתרונות רבים שיש דווקא לגוגל סייטס יש גם לא מעט חסרונות. על קידום אתרי גוגל סייטס תוכלו לקרוא כאן.